Monday, February 18, 2008

var det dar en forelasning?

Nu har jag precis varit pa dagens forelasning, och den var intressant. Men jag kan inte riktigt fatta att det var en forelasning. Nu ar jag sa van vid att sitta i timmar och lyssna pa langdragna lektioner i politik sa nar man nu sitter och lyssnar pa en stylist som berattar om hur det ar att jobba pa tidningar som Harpers Bazaar och Vouge sa blir man lite forvanad. Tillhor det har skolan? Ska jag anteckna nar hon berattar om vilka personer det ar viktigt att ha en bra relation till om man vill jobba som stylist? (PR-agenter, modellagenturer, fashion editors...), eller vad det kan vara bra att ha med sig i sitt "nod-kit" (saxar, fisklina, nippletape, nagellacksborttagning mm, mm, mm).
Det verkar ju helt klart vara ett minst sagt varierat jobb, man maste vara beredd pa ALLT. Hon berattade flera roliga historier om hur folket i fashion magazine varlden kan vara, och hon sa att det verkligen var en tacksam bransh att gora parodi pa. Sjalv hade hon borjat sin karriar pa MTV for att sedan jobba som assistant pa en modetidning (vilket tydligen ar precis som det verkar vara om man ser exempelvis "Djavulen bar Prada"...

Det var riktigt kul att lyssna pa henne, men det kandes som sagt lite udda. Hon var foresten inte direkt blyg med att beratta sina personliga asikter om diverse kandisar heller :)

No comments: