Saturday, May 12, 2007

var går gränsen mellan mentalsjuk och schlager nuförtiden?


Jag kan ju inte påstå att jag är jätteimponerad av årets melodifestival direkt. Men det känns som om man aldrig blir förvånad längre. Det är inget konstigt med att det ena bidraget är sjukare och galnare är det andra.
För vad har vi sett i år? Jo: en speedad Ronja Rövardotter som slår VÄLDIGT hårt på trummor, ett överladdat spanskt pojkband, ovanligt mycket operainspirerade låtar, ett gäng galna discokulor (som nästan vann!), en låt med ett egenkomponerat språk (vilket inte är så orginellt längre...bara det liksom), några vars högsta önskan verkar va att få jobba på ett flygplan, m.m m.m....och det värsta av allt är att det inte var något av de här bidragen som var det allra sämsta. Nej, för det titeln går utan egentligt motstånd till Irland. Vad hände? Glömde hon texten? Var det irländska? Visste hon var hon var någonstans? Hon såg oerhört felplacerad och vilsen ut, och hon lät som allt annat än en sångerska! Det var ju en pina! Fy.
Sen resultatet för hela den här katastrofen är ju en historia för sig, Vi kom sjua. Från slutet. Vilket betyder kvalning nästa år, och det är ju otroligt obra.
Men vi ska inte klaga på The Ark, dom var duktiga. Det är bara det att resten av Europa har väldigt dålig schlagersmak. Fast det är klart, det handlar inte om schlager längre. Nu är det snarare en tävling där den största sopan vinner.


det var bättre förr.

No comments: