Sunday, March 9, 2008

en kuslig afton

Nu har en helg till passerat och vi har varit riktigt turistiga. Igar var vi pa spokrunda och det var inte alls laskigt, men valdigt mysigt. Tyvarr var vadergudarna inte med oss igar for attans vad det borjade regna. Som tur var regnade det mest nar jag och Matilda letade efter den dar forbaskade puben dar rundan skulle borja. Det var inte helt latt kan jag saga, och inte blev det battre av att regnet helt plotsligt borjar osa ner. Vi som till och med tagit oss tid med att platta vara lockiga har kvallen till ara. Jag kan ju saga att vi inta hade sa platta frisyrer efter en stund i det vadret...Men men, vad gjorde val det, vi skulle ju pa aventyr!

Denna lilla spokliga runda borjade alltsa pa en pub (som vi efter manga om och men hittade). Den var gammal och mysig och paminde mycket om Visby pa nat satt...kanske darfor jag gillade den. Eftersom vi gatt runt och vimsat en del sa kom vi precis i tid och betalade bara de fyra punden till guiden som var en otroligt karismatisk man i lang rock, hog hatt och kapp. Valdigt stilig var han. Sen borjade vi ga, och tur hade vi for da hade det slutat regna. Vi gick forst till den kyrkogard som lag precis brevid och dar borjade var guide beratta om spoken och att det var manga som faktiskt sag de spoken som han skulle komma att beratta om under den har turen. Nottingham ar tydligen en valdigt hemsokt stad med manga oroliga sjalar som irrar runt...kusligt varre. Sen fortsatte vi och stannade pa lite olika stallen, bland annat Englands aldsta pub (dar det hant massa otacka saker) och vid den stora Robin Hood statyn. Han berattade (men mycket inlevelse) om olika handelser som skett runt om i Nottingham, bade sant som hant for langesen och sant som faktiskt hant i nutid. Rundan avslutades i en av de manga tunnlar som ringlar sig under den har staden. Det var riktigt roligt att lyssna pa honom for han levde sig verkligen in i sin roll som historieberattare.
Efter denna lilla utflykt hade vi planerat att ga ut och dricka vin. Men det kandes inte sa kul nar man inte var sa fin langre tacka vare vadret. Sa vi gick och tog en pizza och ett glas vin och sen akte vi hem. Men vi var valdigt nojda anda :)

1 comment:

Anonymous said...

Vad kul, det verkar vara precis den turen som jag gick när jag var i Nottingham. Det var en inspirerande och intensiv äldre dam som höll i den guidningen. Hon var också jättebra.Visst var stadens stolthet Robin Hood fin??! Kram mamma